Alle informatie over deze vorm van energiebesparing
U verliest veel energie door een slecht of niet geïsoleerd dak. Warme lucht stijgt op. Dit zien we niet alleen in de theorie terug. In de praktijk zien we dat ruim 20 procent van de gestookte warmte verloren gaat bij niet geïsoleerde daken.
Dit maakt dak isoleren een interessante vorm van verduurzaming. Binnen enkele jaren kan u de investering al terugverdienen door middel van besparing op de energierekening.
Hoe werkt dakisolatie?
Dakisolatie wordt op twee manieren gedaan: via de binnenzijde en via de buitenzijde. Beide vormen van dakisolatie kunnen toegepast worden op platte en hellende daken. Bij dakisolatie via de binnenzijde wordt het isolatiemateriaal onder het dakbeschot geplaatst. Hierdoor blijft uw dakbedekking onaangeroerd. Meestal worden er EPS-platen of PIF-platen gebruikt bij dakisolatie via de binnenzijde.
Bij dakisolatie via de buitenzijde wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant van het dakbeschot geplaatst, dus direct onder de dakbedekking. Materialen die veel gebruikt worden bij dakisolatie via de buitenzijde zijn EPS-platen, PIR-platen en steenwol. Uiteindelijk levert dak isoleren u de volgende voordelen op:
Subsidie aanvragen voor dak isoleren
De Rijksoverheid beloont de verduurzaming van woningen. Dit doen ze met de isolatiesubsidie (ISDE). Deze subsidie zorgt ervoor dat u recht hebt op een teruggave van 15% van de materiaalkosten. Laat u binnen twee jaar een andere vorm van isolatie uitvoeren, dan heeft u recht op 30% van de materiaalkosten.
Er zitten een aantal voorwaarden vast aan de isolatiesubsidie: