Op deze pagina vindt u informatie over energie besparen met glasisolatie
Bij huizen met enkel glas of dubbel glas gaat tot wel 20% van de gestookte warmte onnodig verloren via het raam. Bovendien komt kou en tocht via dubbel of enkel glas gemakkelijk naar binnen. Dit maakt het voor woningeigenaren met dubbele en enkele beglazing interessant om hun huidige beglazing te vervangen voor duurzaam isolatieglas dat de warmte binnenhoudt, zodat zij hun energieverbruik kunnen verlagen. Vanwege de isolerende eigenschappen van isolatieglas zal zowel warmteverlies als tocht via uw raam direct worden beperkt. Dit maakt glasisolatie een effectieve, kostenbesparende maatregel om uw woning energiezuiniger te maken.
Welke materialen worden er gebruikt voor glasisolatie?
Voor glasisolatie wordt gebruik gemaakt van hoogrendementsglas, ook wel afgekort als HR-glas. Deze speciale isolerende HR-beglazing is verkrijgbaar in de varianten: HR+, HR++ en HR+++. Hoog rendement beglazing heeft een goede tot zeer goede isolerende werking.
In tegenstelling tot bij dubbel glas, waarbij de ruimte tussen de glazen (de spouw) is gevuld met droge lucht, wordt er tussen de HR++ en de HR+++ glazen een speciaal edelgas gespoten zoals krypton of argon. Over de HR glazen wordt daarnaast nog een extra warmte-weerkaatsende coating aangebracht. Deze hoogwaardige edelgassen in combinatie met de warmte-weerkaatsende coating zorgen voor een optimale isolerende werking waardoor u direct uw energieverbruik verlaagt.
Het verschil tussen HR+ HR++ en HR+++
HR staat voor Hoog Rendement. De plustekens duiden op de isolatiewaarde van de hoogrendementsglazen. Zo heeft HR+ beglazing de minst hoge isolatiewaarde ten opzichte van HR+++ beglazing.
HR+ glazen
zijn dubbele glazen met een verbeterde isolerende werking ten opzichte van reguliere dubbele beglazing. HR+ beglazing is voorzien van een isolerende coating aan de binnenzijde en van een isolerende edelgasvulling.
HR++ glas
is dubbel isolatieglas en wordt gezien als de verbeterde versie van HR+ glas. In de spouw van HR++ glas bevindt zich een isolerende edelgasvulling. HR++ beglazing is voorzien van een verbeterde isolerende coating, waardoor de isolatiewaarde hoger is ten opzichte van HR+ beglazing.
HR+++ glas
ook wel tripleglas genoemd, bestaat uit drie glasplaten met een edelgasvulling en een zeer isolerende coating. Tripleglas is het isolatieglas met de hoogste isolatiewaarde. Aangezien tripleglas vrijwel nooit in de bestaande kozijnen past, zult u bij de aanschaf van tripleglas altijd uw kozijnen moeten laten vervangen.
Naast HR beglazing bestaat er ook nog vacuümglas. Deze extra dunne beglazing bestaat uit twee glasplaten met in de spouw een vacuumruimte die warmtetransmissie beperkt. Vacuümglas is kostbaar in aanschaf, maar daar staat tegenover dat deze glassoort duurzaam is en een zeer hoge isolatiewaarde heeft.
Bent u op zoek naar een ervaren isolatiebedrijf?
In welke provincie bent u op zoek?
Welke werkzaamheden wilt u laten uitvoeren?
Actueel
Persberichten
Subsidieregeling voor glasisolatie
De Rijksoverheid heeft besloten woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen tegemoet te komen door isolatiesubsidie (ISDE) aan te bieden. Voor glasisolatie komt u in aanmerking voor een teruggave van 15% van de kosten voor uw nieuwe duurzame beglazing. Combineert u glasisolatie met een andere isolatieverbetering in uw woning zoals het plaatsen van een isolerende voordeur, spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie? Dan vergoedt de overheid 30% van de kosten voor het isolatiemateriaal, mits u de tweede isolatieverbetering binnen 2 jaar laat uitvoeren. Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie gelden er een aantal voorwaarden.
Voorwaarden voor de subsidie voor glasisolatie:
Wat levert glasisolatie u op?
U verlaagt uw energieverbruik doordat warmteverlies wordt beperkt
Uw huis wordt meer waard door glasisolatie
U heeft geen last meer van kou en tocht via uw raam
Uw binnenklimaat voelt comfortabeler aan
U verlaagt uw gasverbruik waardoor u het milieu minder belast
U heeft recht op 15% tot 30% isolatiesubsidie voor de materiaalkosten
Uw energielabel verbetert